Om oss

Forfatter Margareth Anker

Margareth Anker er født i Arendal i 1971. Hun er utdannet sykepleier og bokdebuterte i 2014. Forfatteren har utgitt fem verk, voksen- og barnelitteratur. Barnebøkene er oversatt og utgitt internasjonalt, og filmretten til Alvina er solgt til Norge. I mai 2023 opprettet forfatteren Anker forlag.

Margareth er en mye benyttet foredragsholder. Hun skriver og fremfører one woman show, lyrikk og barneforestillinger som engasjerer og motiverer et bredt spekter av mennesker.

Foto: Mona Hauglid

Illustratør Asbjørn Tønnesen

Asbjørn Tønnesen er født i Arendal i 1966, og har arbeidet som illustratør siden 1988. Han arbeider frilans med illustrasjoner til populære serier, figurer, bøker og tegneserier for barn og voksne. 

Målgruppen har hovedsaklig vært barn og ungdom i form av tegneserier og bøker, deriblant Terje Formos Kaptein Sabeltann. 

Tønnesens illustrasjoner er utført i sikker strek og teknikk, ofte som myke akvareller i en lett tilgjengelig tegneinspirert stil. Han har arbeidet med ulike medier, som akryl, gouache og akvarell, og fra og med 2015 har han arbeidet digitalt i Procreate på ipad.

Foto: Mona Hauglid


Redaktør Lina Maria Skullerud

Lina Maria Skullerud er født i 1997. Hun jobber som redaktør for forfatterskolen.no. Lina er frilansskuespiller og journalist. Hun bruker sin brede kunnskap spesielt i arbeid med tekst, der hun vektlegger dramaturgi og tydeliggjøring av budskap. Lina er redaktør for "Alvina, det modige trollet".

Foto: Privat

Grafisk designer Caroline Carlsen 

Caroline Carlsen er født i 1998. Hun er utdannet kriminolog. Caroline startet å jobbe med grafisk design for Anker Forlag mai 2023. 

Foto: PrivatArtist Marie Klåpbakken 

Marie Klåpbakken er født i 1985. Hun er sanger, fiolinist og entertainer. Artisten er erfaren med lang merittliste. Marie produserer musikkverk til Alvinas bok- og filmunivers.

Foto: Jostein Vedvik


Artist Gaute Ormåsen

Gaute Ormåsen er født i 1983 i Brumunddal. Han er musiker og skuespiller, kjent for sin deltakelse i første sesong av talentkonkurransen Idol på TV 2. Låtene hans har vært på 1. plass på VG lista. Albumer og singler har solgt til gull og platina. Remixen: "Kjærlighet er mer enn forelskelse" er streamet over 7 millioner ganger. Gaute samarbeider med over 1300 barnehager i landet.

Foto: Eivind Von Døhlen


Modellør Ivonne Caprino Newhouse

Ivonne Caprino Newhouse er født i 1954. Hun er datter av Ivo Caprino og Liv Bredal. Ivonne er modellør og filmregissør. Hun modellerte lille Josefine som ikke fikk sove (NRK), og har modellert de fleste av eventyrfigurene og alle trollene i Hunderfossen Familiepark. Hun har også modellert de historiske tablåene i Nordkappplatået, diverse portrett-skulpturer og byster av barn. 

Foto: Privat

Saga forlag

Saga forlag var rettighetshaver for utgivelsen av "Alvina, det venneløse trollet" fra mars 2018 til mai 2023.

Rettighetene er overdratt til Anker forlag.

Forlagssjef Svava Thorhallsdottir er født i  1978, hun er forfatter og EQ terapeut. Svava er grunnlegger og forlegger i Saga forlag, som primært satser på kvalitetsbøker for barn. Saga forlag  skaper et eget unikt univers rundt hver utgivelse. Svava har selv skrevet og utgitt seks barnebøker, og hun har lang erfaring innenfor media. 

Foto: Saga forlag


Frilanser Ida C. Rahbek Manholt

Ida C. Rahbek Manholt er født i 1982. Hun har arbeidet over flere år i forlagsbransjen, og har bred erfaring innen kommunikasjon, tekst og PR. Ida arbeidet som frilanser med manusutvikling av kunsteventyret "Alvina, det venneløse trollet". Ida har historiefortellinger i ryggmargen, og med sin kunnskap og lidenskap for litteratur sikret hun innholdet og kvaliteten i kunsteventyret. 

Foto: Saga Forlag

Electronicabandet ProjectD

Electronicabandet ProjectD ble startet i Arendal i 2014. De har hatt konserter på Canal street, Munkehaugen Scene og ved flere anledninger i Arendal Kulturhus. Det karakteristiske soundet med akkurat passe tunge electro-beats, kombinert med melodiøs vokal har tydelige influenser fra Røyksopp, Depeche Mode og Kraftwerk.

Lag din egen hjemmeside gratis!