Bokomtale

"Det var en gang en trolljente som bodde bortenfor alle hus, gjennom julegranskogen, over tjernet, inni fjellet i enden av enga. Dag som natt ble fjellet opplyst av sola, månen og stjernene. Tross gråvær strålte det av hjertevarme. Granittfjellet hadde gjennom somre, vintre, høst og vår så langt tilbake i tid som noen kunne minnes, vært bosted for familien til Alvina."

Alvina er et skogstroll. Hennes albinisme får øynene til å stråle som safirblå edelsteiner, den melkehvite huden lyser opp mørket og det kritthvite, strittende håret, skiller seg ut blant skogstrollene. Det hun ønsker seg aller mest i hele verden er en ekte hjertevenn, men hvorfor vil ingen av dyrene i dalen leke med henne?

Etter et voldsomt uvær blir Alvina innestengt i Granittfjellet, helt alene. Hun synes dagene og nettene er fryktelig lange og triste. Hun savner trollmor og trollfar forferdelig, men Alvina er et modig lite skogstroll. Snart er hun ute på leting etter både foreldrene sine og en hjertevenn. På veien lærer hun om trollharmoni og den magiske stillheten, og når hun ser sitt eget speilbilde for første gang finner hun også nøkkelen til ekte vennskap. 

"Alvina, det venneløse trollet" er et vakkert eventyr om en modig trolljente som trosser ensomhet og utestengelse, og oppdager at det er fint å være seg selv - selv om hun kanskje er litt annerledes. 

.
Lag din egen hjemmeside gratis!